Osa kavereistani miettii välillä mihin tarvitaan joitain kouluaineita. Vastaan joskus että en tiedä, joskus että pääsee töihin ja jne. Yleensä se sanovat sen jälkee näin:
Musiikki: Onhan meillä YouTube ja Spotify
Historia: Meni jo...
Matikka: Laskin on keksitty
Kemia: Vesi+sitruuna=Novelle
Uskonto: Jeesus tuli ja meni
Fysiikka: Aurinko on kuuma
Biologia: Joo joo, pupulla on korvat...
Kielet: Meillä on Google kääntäjä
Äidinkieli: A,B,C,D,E,F....
Liikunta: Osaan kävellä ja juosta jos on pakko...
Tässä on Ulkoasianministeriön selitykset miksi tarvitaan koulua:
Koulutetut ihmiset osaavat etsiä tarvitessaan tietoa, vaalia terveyttään, hankkia työmarkkinoilla tarvittavaa ammattitaitoa ja osallistua yhteisönsä päätöksentekoon.
Koulutus lisää ihmisten omanarvontuntoa, elämänhallintaa ja uskoa tulevaisuuteen. Luku- ja kirjoitustaidon lisäksi se antaa valmiuksia itsensä kehittämiseen sekä omien ja lähiyhteisön oikeuksien ajamiseen. Samalla koulutus edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa.
Suomen vaurastumista viime vuosisadan aikana selitetään usein ennen kaikkea tyttöjen koulutuksella. Jo 1920-luvulla tyttöjä oli kansakouluissa yhtä paljon kuin poikia. Oppikoulut ja lukiot tasa-arvoistuivat seuraavien vuosikymmenien aikana ennen Suomen siirtymistä yleiseen ja yhtäläiseen peruskouluun 1970-luvulla.
Merkitystä oli myös vuoden 1921 oppivelvollisuuslailla, joka määräsi vanhemmat lähettämään lapsensa kouluun sekä valtion ja kunnat järjestämään kaikille lapsille asianmukaista ja maksutonta koulutusta. Sitä ennen Suomessakin monet lapset tekivät maataloustöitä koulunkäynnin sijasta.
Nice :D
VastaaPoista